Skrämmande med pensionssparande

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Ekonomi
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag tycker att allt detta prat om att spara för sin pension kan vara skrämmande och överväldigande för mig personligen. Jag har nu så många gånger blivit ifrågasatt om varför jag inte pensionssparar och att det är synd att jag inte började med det redan för 9 år sedan då jag började arbeta och detta sätter många gånger stor press på mig och stressar mig också.

Det är ett medvetet beslut och val från min sida att inte pensionsspara och då har jag resonerat på följande sätt.

Jag vill ha pengar och göra roliga saker redan innan pensionen och slippa att låna pengar för att kunna leva som jag vill. Skulle jag pensionsspara nu skulle jag åsidosätta så många av de sakerna som jag kanske endast kan göra nu när jag är ung.

Dessutom så finns det ingen garanti att jag lever så länge eller om jag nu gör det att jag är frisk och då har jag ju ingen nytta av alla de pengar som jag har sparat. Jag vill inte bli en pensionär som sedan ångrar att jag inte har gjort en massa saker som jag kanske endast kunde göra när jag var yngre.

Jag vet att många inte håller med mig i den här frågan men jag går inte runt och dumförklarar alla som faktiskt pensionssparar och vill inte heller att andra ska dumförklara mig för att jag har valt att inte göra det.

Lämna ett svar