You are currently viewing Hur är det att sitta i en BRF styrelse?

Hur är det att sitta i en BRF styrelse?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

Att sitta med i en bostadsrättsföreningsstyrelse är ett stort ansvar. Oftast träffas styrelsen en gång i månaden och där emellan har man ofta ett arbete som man behöver uträtta för styrelsens del. I en styrelse behöver man ofta bestämma om ekonomi och fatta viktiga beslut om allt som rör fastigheten, förvaltningen och ekonomin om den. Har man som uppgift att arbeta med bokföring i föreningen, så innerbär det ju att man måste bokföra alla in- och utgifter som sker i en BRF. Har man som uppgift att ta hand om annonsering, förvaltning eller annat, så brukar det ju innebära att man utför de uppgifterna mellan styrelsemötena.

Vad kommer bostadsrätter kosta?

Funderar du på att köpa eller sälja en bostadsrätt? Då kanske du följer med priserna för bostadsrätter under det kommande året. SBAB, en lånegivare som många anlitar, spår att priserna först kommer att gå upp och sedan någon gång under 2022, gå ner. Men detta har ekonomer och andra förståsigpåare länge väntat på; de menar att priserna på många bostadsrätter befinner sig i en bubbla som snart kommer att spricka. De tror att priserna på bostadsrätter kommer att gå ner under åren 2022-2024 med cirka 6 %. Om det stämmer, ska man sälja eller köpa då? Är det läge att sälja eller bo kvar? Ja det beror ju på vad man har tänkt göra efter en försäljning. Om man vill flytta in i något större bör man kanske sälja nu innan priset sjunker. Men har man inte behov av någon förändring av boytan, ja då är nog det bästa att sitta lugnt i båten och bo kvar i sin bostadsrätt.

Är du intresserad av att ta ansvar?

Om man nu är lite nyfiken på att ta ett stort ansvar för in bostadsrätt och för fastigheten där bostadsrätten ingår, så är det ingen dum idé att engagera sig i fastighetsförvaltningen genom att be om att få ingå i bostadsrättsstyrelsen. Ledamöterna i en sådan styrelse brukar bli inröstade på ett årsmöte när alla medlemmar i BRF:en bestämmer hur man ska göra med fastigheten inför det nya året. Men är det inte lite läskigt att sitta en i en styrelse för sin BRF? Tänk om något händer och man är ansvarig för beslut och åtgärder. Det är inte svårare än något annat arbete som man utför.
Och skulle det hända något med fastigheten, så är det viktigaste att ha en riktigt bra fastighetsförsäkring som täcker sådant som händer med en fastighet.
Tycker man att det är svårt att välja rätt slags fastighetsförsäkring så finns det mäklare för fastighetsförsäkringar. Det är en tjänst som en mäklare erbjuder till BRF:er. Det kostar tydligen inte mer än när man själv tecknar en fastighetsförsäkring. Och dessutom får man hjälpa vid skadeanmälan, vid olika frågor eller oklarheter angående ens fastighetsförsäkring som gäller bostadsrättsföreningen. Läs mer här.