Tandblekning – Hos tandläkare eller hemma?

Tandblekning har blivit allt populärare på senare tid, vilket faller sig ganska naturligt då vita tänder ger ett sunt och friskt intryck. Missfärgade tänder kan bero på många saker. Oftast är det kaffe, rödvin och tobak som är den största bidragande orsaken till gula tänder och dessutom dålig andedräkt. Dina tänderna blir även mörkare med åren. När man ska bleka tänderna finns det i huvudsak två alternativ – antingen hos tandläkaren eller själv hemma. Båda metoderna har sina för- och nackdelar.

Att bleka tänderna hemma är väldigt billigt och man slipper boka tid hos tandläkaren. Dessutom finns det många webbplatser som säljer billig tandblekning med snabba leveranser för bara några hundralappar.

Hos en tandläkare kan du å andra sidan känna dig tryggare då behandlingen utförs av en professionell tandläkare. Nackdelen hos tandläkaren är att priset bli betydligt högre, inte sällan flera tusen kronor. På webbplatsen Proffstandblekning kan du snabbt och enkelt hitta tandläkare som utför tandblekning i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det är alltså en noggrann övervägning man måste göra mellan trygghet och ekonomi. Lycka till i jakten på vitare och fräschare tänder!

Lämna ett svar